اخبار دنياي سلامت
اخبار دنياي سلامت
اخبار دنياي سلامت
آرامش والدين موثرترين نقش را در بهبود کابوس هاي شبانه کودکان دارد
دکتر ناصر کلانتري، متخصص کودکان در گفت و گو با ايسنا گفت: کابوس هاي شبانه در سبک ترين قسمت خواب اتفاق مي افتد و کودک را با اضطراب و پريشاني و گاه با فرياد و جيغ هاي مکرر پيدا مي کند که به والدين توصيه مي شود با شنيدن جيغ کودک سريعا به سراغ وي رفته، به کودک اطمينان دهند که محافظ و همراه او هستند. وي افزود صداي ملايم والدين با کودک به وي آرامش و امنيت مکاني مي دهد و بهتر است پدر يا مادر تا زماني که کودک آرام نشده وي را تنها نگذارند.
بعضي کودکان در خواب وحشت شبانه دارند که متفاوت از کابوس است ودر عميق ترين مرحله خواب (در چهار ساعت اوليه بعد از خواب رفتن) اتفاق مي افتد که اگرچه نادرست است ولي اکثرا در سنين چهار تا پنج سالگي رخ مي دهدو با بالارفتن سن وقوع آن کمتر مي شود.
با توجه به اين که وحشت شبانه در زمان هايي که کودک خيلي خسته است اتفاق مي افتد سعي کنيد کودک در طول روز استراحت کافي داشته باشد.
مصرف کلسيم و جلوگيري از چاقي
محققان به دليل شباهتي که ساختار بدن خوک ها به انسان دارند، از آن ها به عنوان نمونه اي براي بدن انسان استفاده کرده اند. در اين بررسي ها محققان با مشاهده سلول هاي بنيادي در مغز استخوان خوک ها دريافتند که اين سلول ها در خوکچه هايي که مقدار کلسيم کمي در رژيم خود مصرف مي کردند، به جاي سلول هاي تشکيل دهنده استخوان، به سلول هاي چربي تبديل مي شوند. اين فرآيند خوکچه ها را بيشتر در معرض ابتلا به پوکي استخوان و چاقي در سال هاي بعد زندگي قرار مي دهد.
نمک غذاي خود را کم کنيد تا سکته نکنيد
محققان علوم پزشکي در انگليس و ايتاليا اعلام کردند با بررسي 13 مورد مطالعه قبلي که بيش از يکصد و هفتاد هزار نفر را در کشورهاي اروپايي آسيايي و آمريکاي شمالي بررسي کرده است، دريافتند ميزان بالاي نمک در غذا به صورت مستقيم با خطر بروز بيماري هاي قلبي – عروقي مرتبط است.
محققان برآورد کرده اند مصرف بيش از دو گرم نمک در روز در جهان شايع شده است.
به گفته محققان، در صورتي که ميزان مصرف نمک به کمتر از پنج گرم در روز کاهش داده شود، شمار موارد سکته مغزي تا 23 درصد کاهش خواهد يافت و ميزان بيماري هاي قلبي عروقي نيز تا 17 درصد کمتر خواهد شد.
کاهش دردهاي مزمن با مصرف ويتامين دي «D»
ميزان مصرف روزانه توصيه شده براي اين ويتامين در جهان 600 واحد بين المللي در روز است که در واقع بسيار پايين است و کاربردي ندارد. بر اساس اين پژوهش، بيشتر کودکان و افراد بزرگسال، دست کم به هزار واحد بين المللي ويتامين در روز نياز دارند.
مردان بيش از 50 سال آزمايش پروستات بدهند
نايب رئيس انجمن اورولوژي ايران با بيان اين که مواد پروتئيني، چربي ها و روغن هاي حيواني موجب افزايش سرطان پروستات مي شود گفت: علاوه بر اين ها کمبود سلنيوم در بدن نيز عامل مهم ديگري در مبتلا شدن به سرطان پروستات محسوب مي شود.
آرامش با مصرف «پياز»
«دکتر صفوي» افزود: پياز به علت داشتن ويتامين هاي گروه B آرامش بخش است و به علت داشتن ويتامين C اثر ضد التهابي دارد. مصرف پياز براي افراد مبتلا به بيماري هاي قلبي بسيار مفيد است. سالمندان و ميانسالان اگر روزانه نصف پياز مصرف کنند، 20 تا 30 درصد کلسترول بد خونشان کاهش، و کلسترول خوب خون آن ها افزايش مي يابد. وي همچنين گفت: پياز داراي خاصيت ضد التهابي است و مي تواند نشانه هاي التهاب مانند درد، تورم، آرتروزها و دردهاي نواحي مختلف را تسکين دهد. اين متخصص تغذيه افزود: آلرژي ها، آسم و بيماري هاي دستگاه تنفسي با مصرف پياز کاهش مي يابد. پياز مانند سير خاصيت ضد عفوني دارد و مي تواند از تجمع پلاکت ها جلوگيري کند و در تجزيه فيبرين (لخته خون) دخالت مفيدي داشته باشد.
سودمندي مسواک زدن بر سلامت قلب
محققان اعلام کردند افرادي که مرتب مسواک مي زنند، دست کم 70 درصد کمتر از ديگران به بيماري هاي قلبي دچار مي شوند. پيشتر از اين نيز بررسي ها ثابت کرده بود، تشکيل جرم دندان و بيماري هاي لثه از عوامل ابتلا به بيماري هاي قلبي است اما اين نخستين بار است که تاثير دفعات مسواک زدن در جلوگيري از بيماريهاي قلبي مطرح مي شود.
با روزانه دو بار مسواک زدن مي توان خطر تنگي رگ هاي خون رسان قلب را به يک سوم کاهش داد.
نوشابه هاي شيرين، عاملي براي افزايش فشار خون
منبع: نشريه راه کمال شماره 37
/ج
مقالات مرتبط
تازه های مقالات
ارسال نظر
در ارسال نظر شما خطایی رخ داده است
کاربر گرامی، ضمن تشکر از شما نظر شما با موفقیت ثبت گردید. و پس از تائید در فهرست نظرات نمایش داده می شود
نام :
ایمیل :
نظرات کاربران
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}